Zoo Lešná

Výlet do ZOO Lešná

 

Ve středu 7. 6. 2017 se chystali žáci třídy 3.A  spolu se 4.B vyjet na prohlídku zoologické zahrady v Lešné. Nejdříve jsme si ale počkali, až nás přijede vyzvednout autobus s bezpečnostními pásy, bez kterého na delší trasy nevyjíždíme. Zadařilo se, a tak jsme s nadšením vyrazili objevovat živočichy různých kontinentů.

Africká fauna je velmi zajímavá, zvláště když si můžete změřit svou výšku a porovnat ji se sloním věkem. Většina dětí byla vysoká jako rok a půl staré sloní mládě. Zaujali nás také hnízdící čápi černí a bílí. V Asii nás potěšila panda červená, která nás přišla přivítat až ke kraji výběhu. Z japonské zahrady jsme přes visutý provazový most přešli k modlitebním mlýnkům a přes motýlí louku pokračovali do Jižní Ameriky. Vhod přišla i zmrzlina.

V Amazonii jsme si prohlédli papoušky Ara a zjistili jsme, za které plodiny dovezené od Indiánů můžeme být vděčni. Lachtani se nám moc nepředvedli, zatímco rejnoci nezklamali.

Každý výlet má v nejlepším skončit, což byl v našem případě nákup suvenýrů a společná fotografie účastníků zájezdu. Rozloučili jsme se se ZOO a spokojeni vyjeli bezpečně domů. Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme a jsme tu.

 

Zapsala Jitka Coufalová