Prosinec ve školní družině

     Po roce nám opět nastal ten krásný čas adventu. Děti pilně pracovaly, tvořily, díky tomu jsme měli krásně vyzdobenou třídu.

     Nejdříve si na nástěnku vytvořily obrázky s adventními svíčkami a na stůl adventní košíky. Pak se pustily do tvoření dárků pro své blízké. Začali jsme vánočním věnečkem. Děti si musely pomocí stuhy omotat polystyrenový věneček, který si následně dozdobily. Pro některé to byl úkol nelehký, nikdo se ale nevzdal, věneček všichni zdárně dokončili. Také jsme vytvořili vánoční svícny ze samo tvrdnoucí hmoty a přáníčka pro své blízké. Výrobky se povedly. Děti již při tvoření přemýšlely, komu s dárky udělají radost.

       Došlo i na zdobení stromečku, sice byl malý, ale i tak stačil na to, aby v družině dárečky Ježíšek nadělil. Děti nejdříve zarecitovaly básničku nebo zazpívaly vánoční písničku, poté se již s radostí pustily do rozbalování dárků. Jakmile je rozbalily, pilně  se ponořily do stavění, skládání, tvoření a hraní s novými hračkami.  Vždy je radost vidět děti nadšené a šťastné.

    V předvánočním čase jsme se také věnovali pravidelnému čtení knížek. Společně s Čertí babičkou jsme se podívali do pekla. Zjistili jsme, že i čerti se musí chodit učit do čertí školy. Dokonce i Lucifer se vrátil do školy, aby se naučil pořádně počítat. Kouzelná víla Jasmína Bílá nás zase provedla Kouzelnou třídou o Vánocích.

    Dočkali jsme se i sněhové nadílky. Děti si na zahradě ukoulely veliké koule, postavily sněhuláky a užily si koulovačky.

    V polovině prosince proběhlo na škole Adventní odpoledne s rodiči. Za školní družinu si mohly děti spolu s rodiči nebo prarodiči vytvořit vánoční ozdobu na stromeček a vánoční přání. Máme tato setkání s dětmi s jejich rodiči i prarodiči moc rádi.

 

Přejeme Vám všem hodně zdraví, štěstí, osobních úspěchů a radostných dní v novém roce.   

 

                                                                                   Gabriela Hulatová                                                                                           vychovatelka