Leden, únor

    Začátkem ledna jsme si užili na interaktivních cirkusových dílnách. Děti měly možnost vyzkoušet si cirkusové dovednosti jako je žonglování, roztočení talíře na hůlce, chůze na chůdách, udržet rovnováhu na válci, jízda na dvojkole i jednokole (stejně jako večerníček). Děti si odpoledne moci užily a pobavily se.

     Povídali jsme si o čase, o využívání volného času, o putování časem. Vydali jsme se na procházku. Cestou jsme si prohlíželi různé domy i budovy v naší obci, které jsme následně měli možnost porovnat s fotkami z různých časových období a povídali si, jak se tyto domy změnily.

    Věnovali jsme se také pohybu. Pravidelně jsme chodili na školní zahradu, kde děti hrají míčové hry. V tělocvičně jsme hráli týmové i individuální hry. Holky si dále vyzkoušely různé aktivity s obručí, kluci si zase zahráli florbal.

   Děti jsou velmi kreativní při hrách se stavebnicemi. Ve třídě máme neustále nové stavby budov, jeřábů, vrtulníků, robotických rukou, zvířátek a další. Děti byly šikovné i při výtvarné činnosti.

   Únor je ve znamení masopustu a veselí. V družinách jsme si uspořádali barevný týden. Každý den byl věnován určité barvě (např. modré pondělí, červené úterý), všichni jsme se snažili přijít v oblečení této barvy. Ve čtvrtek proběhlo masopustní odpoledne. Děti přišly v krásných a nápaditých maskách, vyrobily si pestrobarevné, třpytivé škrabošky.  V tělocvičně proběhla taneční zábava, děti si zatančily ve dvojicích, s balonky, nechyběl ani koštětový tanec.

Gabriela Hulatová