Vybíjená a zase vybíjená – dva turnaje

V pátek 25. března se v naší škole konal XV. ročník tradičního turnaje ve vybíjené
„O pohár školy“.

Turnaje se zúčastnilo šest týmů ze základních škol Bratčice, Hrušovany u Brna, Modřice, Rajhrad, Žabčice a Židlochovice.

     Letošní turnaj byl po delší době oslavou sportu. Přestože výuka tělocviku byla v posledních dvou letech značně omezena a nebylo moc času na trénink, některé školní týmy předvedly docela slušnou úroveň hry. Naše družstvo, ač to ze začátku nevypadalo, se postupně rozehrávalo, dodávalo si odvahu a potřebnou sebejistotu. Nakonec se probojovalo až do finále, kde porazilo družstvo ze Žabčic. Všechny týmy obdržely diplomy a první tři i poháry. Zvláštní diplom byl udělen nejmladšímu hráči z družstva Bratčice a za fair play hráči z Modřic.

Výsledné pořadí týmů: 1. místo – ZŠ Hrušovany u Brna
                                      2. místo – ZŠ Rajhrad
                                      3. místo – ZŠ Modřice
Na dalších místech se umístily základní školy Židlochovice, Rajhrad a Bratčice.

     Složení družstva naší školy (včetně náhradníků): Gärtner Lukáš, Hogan Zavier, Horký Filip, Kašpar Jan, Ludin Patrik, Lazar Tobiáš, Mencl Matyáš, Menclová Elen, Novotný Jakub, Procházka Adam, Sedláček Matěj, Schmidt Zdeněk.

Všem školám děkujeme za účast a spolupráci. Sláva vítězům, čest poraženým!

Dále chci poděkovat za pomoc s přípravou i v průběhu turnaje kolegům z našeho pedagogického sboru i všem správním zaměstnancům, s jejichž přičiněním se vše podařilo zvládnout.

Ve stejném složení se naše družstvo 2. května zúčastnilo okrskového kola dalšího turnaje ve vybíjené, který pořádá AŠSK (Asociace školních sportovních klubů). Vítězstvím v okrskovém kole v Modřicích si naši hráči zajistili postup do okresního kola, které se konalo o týden později opět v hale v Modřicích. Zde se umístili na skvělém 3. místě.

DĚKUJEME všem hráčům za reprezentaci školy! 

Zapsal Michal Řihánek

vedoucí turnaje