Výprava na Akátovou věž

     Konečně vyšlo dobré počasí plné slunečních paprsků, a tak se v pátek 7. října třídy 4. ročníku mohly vydat na přírodovědnou vycházku zaměřenou na určování a sbírání podzimního listí.

      Nejprve jsme ovšem museli dobýt vrchol 355 m vysokého Výhonu. To se podařilo poměrně lehce, po necelých dvou hodinách chůze ze školy jsme zdolali i nejprudší stoupání a stanuli pod 14,5 m vysokou rozhlednou. Ta zde stojí již od roku 2009 a zdá se, že je stále v dobré kondici. Byla docela slušná viditelnost, tak jsme se pořádně rozhlédli po okolí, od Pálavy přes Židlochovice, Blučinu, Telnice, samozřejmě i naši školu, až po Rajhrad a Brno. Smluvený signál z rozhledny kolegům ve škole nevyšel, bylo to přece jen dost daleko a nikoho vlastně nebylo vidět.

     V další etapě jsme sešli zpět do Židlochovic a v cukrárně na náměstí se náležitě občerstvili. Potom jsme to „vzali“ přes zámecký park, kde byla příležitost nasbírat nejvíce druhů suchého listí. Do školy jsme dorazili právě včas, abychom se po vyhládnutí pořádně najedli ve ŠJ.
Byla to krásná vycházka v barvách podzimu i babího léta.

 

                                                                                              Za 4. ročník Michal Řihánek