Jak jsme prožili jaro

     V naší družině jsme společně tvořili nástěnku – Březen měsíc knih. Namalovali jsme jeden velký obrázek knihy, která leží uprostřed rozkvetlé louky. Kolem této knihy děti umístily obrázky své oblíbené pohádkové postavy např. Rákosníčka, Křemílka a Vochomůrky, princezny, draka a další. Děti také vyráběly drobné dárky pro předškoláky, kteří přišli k zápisu do první třídy. 

    Při společné četbě knížky Ukradená cukřenka, jsme se dočetli, jak se jeden z hlavních hrdinů, při pátrání převleče za dívku. Děti tento nápad nadchl a tak jsme do družiny přinesli různé kousky oblečení, které jsme dali do jednoho neprůhledného pytle. Za doprovodu hudby jsme si pytel předávali. Když byla hudba přerušena,  musel ten, kdo zrovna pytel držel, poslepu vytáhnout jeden kousek oblečení a následně si ho obléct. Nálada byla výborná, všichni jsme se nasmáli. Na závěr děti předvedly malou módní přehlídku.  

     Měsíc březen se nesl převážně v duchu příprav na Velikonoce. Děti kreslily papírová vajíčka, která jsme poté zalaminovali a opatřili barevnou stužkou. Těmito vajíčky byly ozdobené vrbové větvičky v květináčích před naší školou. Ve středu 30. 3. 2022 proběhly téměř ve všech odděleních školní družiny velikonoční dílničky. Děti si nejdříve pod dohledem paní Vladimíry Suchánové vyzkoušely reliéfní zdobení voskem, což se jim velmi líbilo. Byly moc šikovné a vytvořily krásné kraslice. Tyto kraslice jsme společně s dětmi zašli zavěsit na vrbu, která byla umístěna na zahradě Domu důstojného stáří. Z Villy Martha jsme si s dětmi udělali procházku obcí. Cestou jsme pozorovali jarní probouzení přírody.

Gabriela Hulatová