Družinová olympiáda

    Nejen jihokorejský PyeongChang, ale i naše družinka ožila v únoru olympiádou. Na děti čekalo celkem šest disciplín: hokej, biatlon, jízda v boulích, skoky na lyžích, rychlobruslení a slalom. Hlavním mottem celých her bylo známé rčení – není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!     A tak, i když na opravdových hrách je nejdůležitější nejrychlejší čas, u nás byl až na místě druhém. Tím nejdůležitějším bylo prožít celé hry s kamarády a zažít radost ze sportu.

    V hokeji si děti vyzkoušely, jak nelehké to má hokejista, který se snaží překonat brankáře a dát gól. Biatlon zase prověřil jejich přesnou mušku, i když místo střílení vzduchovkou na terč shazovaly plastové kuželky papírovými koulemi. Při skocích na lyžích a jízdě v boulích si vyzkoušely trampolínu a při rychlobruslení a slalomu (stejně jako v biatlonu) opět děti potrápily neposedné lyže, které často nezůstávaly pod nohama sportovců, ale zůstávaly za nimi. Nebyly totiž opravdové, ale jen papírové a všichni se museli opravdu snažit, aby jim nesklouzly.

    Děti ale ve všech sportech prokázaly, že umí nejen překonávat překážky (ty viditelné -  jako byl např. brankář sedící v bráně, proti které vybíhaly, ale i ty vlastní -  jako je obava z neúspěchu či prohry), ale hlavně se umí radovat nejen ze svého úspěchu, ale i z úspěchu ostatních dětí. Odměnou jim pak byly body do celoroční soutěže a samozřejmě i drobné sladkosti a hlavně zlaté medaile, protože v naší olympiádě zvítězili všichni!

Bc. Petra Horňáková