MOJE VÁNOČNÍ PŘÁNÍ

Děti ze 4. B psaly pár řádků o sobě a vánočních přáních. Zde jsou ukázky jejich prací.

Začal adventní čas a my už jsme upekli nějaké to cukroví. Máme osm druhů: perníčky, pusinky, ořechy, vosí hnízda, pracny, skořicové kytičky, vanilkové rohlíčky a linecké. Stromeček už čeká ve sklepě a těším se, až začneme zdobit. Vždycky 24. 12. dáme stromeček do stojanu a ozdobíme ho. Nejvíc bych si přála, aby se vymyslel lék na Covid-19 a byla to nemoc, která se dá vyléčit dobře, jako třeba angína. A pod stromečkem bych uvítala chytré hodinky, protože mě stále zajímá, kolik je hodin. Abych pořád neseděla doma, tak si přeji penny board a na něm bych mohla jezdit a více se hýbat. Na Vánoce by mohlo napadnout hodně sněhu, aby iglú, které jsme postavili, zůstalo a neroztálo. A mé poslední přání je, abychom byli všichni doma spolu a užili si celý Štědrý den. (E. S.)

Mám rád, když se rodina sejde dohromady a jíme spolu, posloucháme koledy a povídáme si. Mám rád, když sněží. Děláme se sestrou koulovačky, sněhuláky a andělíčky. A taky mám rád máminu polívku a řízek. Když zdobíme stromeček, tak táta dává na špičku hvězdu. S mámou budeme péct perníčky. (T. Ch.)

Chtěla bych, aby u nás byla babička, nikdo se na nikoho nezlobil a všichni si díky tomu užili Vánoce. Přeju si, aby k nám přišel Ježíšek a udělal nám krásné a veselé Vánoce. Přeji si, aby napadl sníh. Chtěla bych, aby se všem splnilo vánoční přání a s mámou péct cukroví. To jsou moje vánoční přání. (M. V.)

Na Vánoce si přeji, aby byla celá rodina spolu a aby přijeli babička a děda. Doufám, že napadne sníh. Těším se, až na Štědrý den půjdeme na procházku, po které přijde Ježíšek. Ze všeho nejvíc si přeji Lego technic. (P.Z.)

Přeji si, abych jel za babičkou. Chci, aby nebyl v oceánech plast, papír a sklo a lidi neničili přírodu a cizí majetek. Taky si přeji, aby byli lidé zdraví. (D. H.)

Moje vánoční přání je, aby byla celá naše rodina pohromadě. Také si přeji počítač, aby na Vánoce napadl sníh a byla dobrá večeře. A těším se na to, jak půjdeme do pokoje, za pět minut zazvoní zvoneček, my vyjdeme, pod stromečkem budou dárky a všichni budeme spolu. (J.S.)

K Vánocům bych si moc přála, aby už nebyl Covid-19. Také si přeji nové brusle, které můžou být kolečkové i lední a aby byl celé Vánoce sníh a led na bruslení. Na Vánoce bych moc chtěla, aby se mamka nezlobila při pečení vánočního cukroví a stromeček s barvou baněk do stříbrna, protože, ho většinou takový máme. Ještě bych chtěla, aby nikdo z naší rodiny nebyl nemocný. (S. CH.)

Moje vánoční přání je, abychom byli všichni zdraví. Přeji si, aby nebyl koronavirus. Přeji si mít stromeček a těším se na to, že budeme péct cukroví. Moc bych si přála, aby byl ohňostroj. (V. H.)