Předvánoční vycházka

         První prosincový sníh už dávno roztál, ale slunce krásně svítilo, půda byla zmrzlá, Vánoce za dveřmi - zkrátka ideální čas na vycházku.

          Nejdříve jsme si ve třídě připomněli, co vše můžeme venku pozorovat, čím se krmí v zimě zvířata a které ptáčky můžeme vidět u krmítka, potom jsme vyrazili do terénu. Počítali jsme a porovnávali počet baněk na vánočních ozdobách v oknech domů a nasávali vůni rybiny u polo zamrzlého rybníka. Zábavná byla chůze po zoraném poli s přeskakováním hrud, přelézání železných schodů do židlochovického parku, slalom mezi krtinci a promenáda po ležícím kmeni stromu.

       Odměnou za tichou chůzi v parku nám byla přehlídka stáda muflonů, jelenů se srnami a skákajícími veverkami. Objevili jsme krmelec se senem a solí, zásyp se semeny i krmítka. Děti nadělily zvěři a ptáčkům příděl potravy a samy pak zasytily svá hladová bříška. Zahráli jsme si hru na světové strany a při procházce kolem zámku spolužáci gentlemani popřáli spolužačkám dámám krásné zámecké Vánoce.

        Zpět do Hrušovan u Brna jsme se svezli vlakem. Zbylý čas jsme využili na protažení těla na průlezkách a vyvěšením vánoční stezky s 6 zastaveními s QR kódy s odkazy na text a videa vánočního příběhu. Třeba si na připomenutí příběhu udělají čas i ostatní hrušovanské děti s rodiči.

         S červenými tvářemi, okysličenými plícemi a spokojeným úsměvem jsme se vrátili do školy, kde byl pro nás připraven oběd jako štědrovečerní menu.

 

J. Coufalová