Výlet za poznáním Harryho Pottera očima dětí

Harry Potter

      Ve čtvrtek jsme jeli se školou na výlet. Dojeli jsme na starou hájenku v Břeclavi, tam nás rozhodili do skupinek -  bradavických kolejí. Každá skupinka měla hlavního čaroděje. Zjistili jsme, že Harry Potter zkameněl a Hermiona nám pomohla plnit úkoly k jeho obživení. Museli jsme projít sedmi úkoly, za splnění všech nám Hermiona dala obálku, ve které byla písmenka. Naším posledním úkolem bylo seskládat zaklínadlo, kterým jsme Harryho osvobodili. Ten nám za odměnu ukázal kouzlo. Byl to skvělý výlet(Tomáš Ch. 5. B)

Výlet do Břeclavi

      29. 9. 2022 jsme jeli s 5. A. do Břeclavi na hájenku. Nejdříve vlakem a potom autobusem,  Také jsme museli jít kousek pěšky. Tam nás uvítala jedna paní a rozdělila do týmů, každý tým měl svého ředitele, nebo ředitelku. Spolu jsme vymysleli název týmu a pak soutěžili. Létali jsme třeba na koštěti, zvedali matičky hůlkou a podobné soutěže. Hráli také společnou hru se všemi- každý tým dostal obálku s písmenky a z těch měl složit zaklínadlo ke kouzlu. Kdo jej složil, poslal vybraného běžce běžet kolem stromu do starých vrátek a tam musel Harryho odčarovat tím zaklínadlem, které složili. První tým, kterému se to podařilo, vyhrál a dostal za odměnu jojo. Na konci byla ještě diskotéka. Výlet se mi moc líbil, bylo to super (Stela Ch. 5.B)

Výukový program Harry Potter

      Ve čtvrtek 29. 9. jsme navštívili hájenku v Břeclavi. Z Hrušovan jsme jeli vlakem do Břeclavi, autobusem k hájence a kousek pěšky. Když jsme došli k hájence, tak jsme se nasvačili a pak si nás svolali. Rozdělili nás do čtyř týmů (kolejí). Každý tým měl jednoho profesora. S profesorem jsme plnili úkoly. Bylo jich 11. Jakmile jsme všechny úkoly splnili, tak jsme dostaly tři obálky. Poté jsme čekali na ostatní, až budou mít hotovo. Když úkoly všichni dokončili, tak jsme hráli poslední hru. Z obálek jsme vysypali kartičky, na kterých byla písmena, ze kterých jsme museli složit zaklínadlo. Jakmile jsme ho složili, tak někdo z týmu vyběhl a musel běžet k altánu, kde byl zkamenělý Harry Potter. Zaklínadlem ho odčaroval a jeho tým vyhrál. Vítězný tým dostal kouzelné dřevěné jojo. A nakonec jsme si zatancovali s Hello Kitty, mimoněm a Chasem z Tlapkové patroly. Už jsme jen dojeli do Hrušovan, naobědvali se a šli domů. Výlet se mi moc líbil. (Elena S. 5. B)

Vladimíra Oulehlová