Plavecký výcvik aneb třeťáci už umí plavat

          „Hurá!“ volali třeťáci, když se dozvěděli, že budou konečně jezdit do plavání. V loňském školním roce se totiž plavecká výuka nekonala, protože bazény byly uzavřené. Ani tělocviku ve škole si žáci příliš neužili, takže se na plavání moc těšili.

         Plavecký výcvik je povinnou součástí tělesné výchovy ve 2. a 3. ročníku. Děti absolvují každý rok deset dvouhodinových lekcí, které vedou zkušení kvalifikovaní instruktoři Plavecké školy Hustopeče. Neplavci se formou her adaptují na vodní prostředí, učí se splývat, potápět, skákat do vody a plavat. Plavci si zdokonalují plavecké styly kraul, znak a prsa. Na závěr každé lekce se děti vždy mohly těšit na dovádění ve vodě při společných hrách. Své dovednosti pak na konci výcviku zúročily při závodech na čas, ti nejrychlejší pojedou v květnu reprezentovat naši školu na plavecké závody.

          Všichni třeťáci si s sebou odnesli spoustu nových zážitků a Mokré vysvědčení. Plavání je pro děti nejen velmi prospěšné z hlediska pohybu a zdraví, ale i zábavou a zpestřením výuky tělesné výchovy ve škole.

Teď už si můžeme zazpívat „… šťastni jsme, když do ucha nám chladná voda šplouchá a cáká a cáká …“

 

                                                                                   Lenka Šnajnarová a Michal Řihánek