VELIKONOCE V DRUŽINĚ A NÁVŠTĚVA VILLY MARTHA

      Ve středu 30. 3. 2022 proběhly téměř ve všech odděleních školní družiny velikonoční dílničky. Děti si nejdříve pod dohledem paní Vladimíry Suchánové vyzkoušely reliéfní zdobení voskem, což se jim velmi líbilo. Byly moc šikovné a vytvořily krásné kraslice. Ve třídách jsme potom zdobili vajíčka ubrouskovou technikou a to byla pro mnohé výzva. Oddělit od ubrousku všechny vrstvy a nalepit tu jednu pravou na vajíčko se ne každému dařilo. Nakonec nám ale vznikla krásná vajíčka.

     Ve škole bývalo tradicí, že děti chodily během roku s básničkami a písničkami potěšit obyvatele Villy Martha. To nám teď ale covidová situace dlouho nedovolila. V pondělí 11. 4. 2022 jsme se proto s dětmi na zahradu Domu důstojného stáří vydali a nazdobili tam připravenou vrbu kraslicemi, které jsme vytvořili na dílničkách. S výsledkem jsme byli moc spokojení a doufáme, že jsme udělali radost i obyvatelům Villy.

      Moc děkujeme paní Vladimíře Suchánové za velkou pomoc při zdobení vajíček, technickým pracovníkům obce za umístění vrby na zahradu a pracovníkům Villy Martha za jejich vstřícnost. A v neposlední řadě také dětem, které si na zdobení vajíček dávaly velmi záležet, protože je zdobily pro radost babičkám a dědečkům. Rády bychom z této akce udělaly tradici a tak doufáme, že se na zahradu Domu pokojného stáří příští rok zase vrátíme.

Vychovatelky školní družiny