Výlet 4. A a 4. B s plavbou na raftech ke Dni dětí

    Po dvou letech se naši žáci opět vydali za dobrodružstvím na vodu, tentokrát do malebných zákrutů Staré Dyje u Janova Hradu. Po pěší cestě z vlakové stanice Ladná jsme dorazili k umělé zřícenině Janohrad, romanticky vyhlížející součásti Lednicko-valtického areálu. Zde se všichni řádně před plavbou posilnili opékanými špekáčky.

    Po úvodní instruktáži k obsluze a jízdě na raftech zkušenou instruktorkou Terkou se žáci proměnili v posádky vodáků a vyrazili na svých raftech vstříc neznámému.

    Samotná plavba se nesla v duchu pohody. Celou dobu nás provázelo slunce, které si pro změnu dělalo špekáčky z nás. Nezbývalo, než se na příhodném místě vylodit a vrhnout se do mělkých chladivých proudů Dyje. To už bylo v půli naší vodní pouti. Po dalším usilovném pádlování na čím dál víc líně tekoucí hladině v nesčetných ohybech a meandrech jsme naši výpravu zakončili u prvního břeclavského splavu.

    Byl to báječný výlet. Vše se tentokrát vydařilo. Naši malí rafťáci nezaháleli a vydali ze sebe to nejlepší. Důkazem toho bylo i to, že se na zpáteční cestě vlakem u některých projevil únavový syndrom… 

Mgr. Michal Řihánek