Vánoční besídka

     Ve čtvrtek 8. prosince na naší škole proběhlo adventní odpoledne. V některých třídách se tvořily krásné výrobky, v jiných se zpívalo a vystupovalo. Naše třída 5.A si připravila čtyři písně, ke kterým přidala i divadelní a klavírní doprovod. Celé vystoupení jsme nazvali „Black and White“. Jak již barvy napovídají, kluci oblékli černou a děvčata byla v bílém. Ke každé písni byly jiné rekvizity, ale i kostýmy a okolní výzdoba krásně navodila pohodovou vánoční atmosféru. První píseň se jmenovala Tadeáš Wood aneb marionetový král a byla pouze klučičí záležitostí. Holky se podílely zpěvem a hudebním doprovodem mimo scénu. Jak jsme se shodli, po nastudování písničky jsme si ji rádi pobrukovali i doma, protože měla velmi chytlavou melodii a text.

       Každý z kluků měl svou roli, některé části byli společné, v jiných se předvedli jednotlivci. Úžasný byl sám Tadeáš Wood v podání našeho Mirka, který se role opravdu vžil a sehrál ji jako opravdový herec. Nicméně pochvala patří všem, protože jako celek byla tato skladba skvělým muzikálovým představením. Druhá píseň patřila holkám, hrály a zpívaly překrásnou píseň Tisíc andělů, kterou mnozí znali. Holčičky jako andílci v bílém se závojíčky na prstech tančily kolem matky Marie s Ježíškem, jež hlídal volek a oslík. Třetí společná píseň byla Život je ulice, s krásnou, klidnou melodií, která leckomu vehnala slzičky do očí a prolínaly se zde dívčí a klučičí pasáže. Poslední čtvrtá píseň byla Havajská. Všichni si vzali kolem krku havajské věnce, chytli se kolem ramen, začali zpívat a pohupovat se do rytmu. Nicméně u refrénu to všichni pořádně rozjeli v rytmu havajských tanců a byla z toho opravdu pěkná show.

      Na konec vánočního setkání jsme si pro diváky připravili vánoční loterii, ve které vyhrál opravdu každý. A ten, kdo měl o chlup více štěstí v obálce našel i zlatou šupinu v podobě výherního losu.

    Naše krásné vystoupení jsme sehráli několikrát, přišli se podívat spolužáci z ostatních tříd, děti ze třídy Medvídků z MŠ Jízdárenská, kolegové i pan starosta. Všem se vystoupení moc líbilo a nás těšilo, že jsme za poctivou přípravu sklidili potlesk a pochvalu.

 

text: Mirka Karbanová

foto: Josef Valoušek