Jarní

Jaro klepe na dveře

V sobotu ráno konečně začalo hřát sluníčko. Vzduch od rána voněl jarem a příroda se začínala probouzet. Když jsem vyšla na zahradu, slyšela jsem ptačí zpěv. Na zdi domu se vyhřívaly včely a mouchy.

Při pohledu do záhonků vidíme první sněženky, bledule a probouzející se krokusy, ale i mnoho dalších jarních květin. Naše vrba před domem je již samá „kočička“, na kterou létají pracovité včelky, které přes zimu odpočívaly.

Na jaro se těšila nejenom zvířata a rostliny, ale i lidé. Nejvíce se       na jaro těšily děti, ty budou opět běhat po venku a užívat si prvních jarních slunečních paprsků. Jaro mám moc ráda.                (Anežka V.)

 

Moje jaro

Jaro je moje oblíbené roční období. Trvá od března do května. Na jaře se začíná oteplovat a sníh začíná tát. Největším jarním svátkem jsou Velikonoce. Mění se čas.

Na jaře se probouzí rostliny. Začínají kvést stromy a květiny. Například petrklíče, narcisky, pampelišky a také krásné tulipány. Lesy nejsou bílé, jako v zimě, ale zelené a slunce na ně svítí. Zemědělci začínají pracovat na polích a vysévají obilí, kukuřici a vysazují brambory.

Přilétají ptáci, vlaštovky sedí na drátech a čápi staví svá hnízda na komíně. Zvířata se probouzí ze zimného spánku, přivádí na svět svá mláďata a včelky hledají první květy.

S příchodem jara se ve mně probouzí dobrá nálada. Rád chodím na procházky, jezdím na kole a obdivuji krásu jarního počasí. Také rád pomáhám na zahradě.                                                      (Jan H)

 

Z jara

Sníh roztál a přestává být zima, začíná být tepleji. Je to počátek jara.

Rozkvétají tulipány, narcisy a ostatní květiny. Stromy začínají zelenat a dny začínají být slunečné a dlouhé. Ze zimního spánku se probouzí také zvířata. Je to nádherné.

Touto dobou můžeme mít různá počasí, jako třeba déšť, zataženo, ale také slunečno. Já osobně mám nejraději slunečno.

Chodím ráda na procházky po lese, po loukách nebo jezdím na různé výlety. Se svou rodinou chodíme do lesa a do zoo. Také si ale hraji venku s kamarády, skáču na trampolíně, jezdím na kole a společně jezdíme na hrady, zámky, atd.

Moje máma má svátek na jaře a proto jí natrhám krásné květiny.

Jaro je pro mě nádherné období.                                      (Jana S.)