Malý princ

 Ve čtvrtek 12. 10. 2017 jsme navštívili divadlo Radost a představení Malý princ. Představení začalo tak, že přišel Antoine – spisovatel příběhu a vyprávěl o svém dětství.

   Jednoho dne se mu v poušti porouchalo letadlo a stál tam Malý princ. Pořád se na něco ptal, byl zvědavý na svět. Cestoval po světě a poznával lidi. Bohužel hledal přátele, ale žádné nenašel. Během cest se mu stýskalo po své růži z planety, odkud pocházel. V poušti se potkal s hadem a ten mu poradil, že když se mu bude moc stýskat, tak ho kousne a vrátí ho na jeho planetu. Na konci příběhu se Malý princ nechal uštknout hadem a zemřel.

    Moc se mi líbily kulisy, hlavně hvězdy, planety a herec Malého prince – byl moc šikovný. Malý kluk, ale text uměl nazpaměť a dobře to celé zahrál. Divadlo bylo sice smutné, ale pocítila jsem taky veselost.

(Jana S., 5. B)

 

   Dne 12. 10. 2017 jsme jeli do divadla Radost v Brně na Malého prince. Bylo to o muži a malém chlapci, který mu vyprávěl o svých dobrodružstvích.

   Nejdřív chlapec - Malý princ navštívil planetku s králem, který mu svěřil úkol, aby poznal jiné planety. Na jedné planetce žil muž, který byl rád obdivován, ale žil tam jenom on.     Proto ho Malý princ začal obdivovat, aby měl radost. Na další planetce navštívil pána, který pil, aby zapomněl, že se stydí, protože pije. Potom navštívil planetku, na které počtář počítal hvězdy. Dále navštívil ještě planetku, na níž muž rozsvěcoval a znovu zhasínal světlo             a na další planetě zase jiný řídil dopravu. Nakonec navštívil planetku, na které žil badatel       a poradil Malému princi, aby navštívil planetu Zemi, protože ta má dobrou pověst. Malý princ se tedy vydal na planetu Zemi. Dorazil na poušť, kde nebyl žádný člověk a najednou se mu před očima zjevil had a řekl mu, že ví, z jaké planetky je a když ho bude potřebovat má na něj zavolat. Rázem zmizel. Kde se vzala, tu se vzala, objevila se před ním liška. Chvíli si spolu povídali a liška mu potom řekla tajemství. Tak skončilo vyprávění Malého prince a v té chvíli muž a Malý princ dostali žízeň a šli hledat studnu. Našli ji, ale Malý princ se zatoužil vrátit na svou rodnou planetku. To ale nešlo jinak, než s hadem, protože Malý princ ze své planetky spadnul. Muž nechtěl, aby Malý princ odešel, ale nezabránil tomu. Had měl v sobě tolik jedu, aby oba dva přenesl a muž se tedy musel s Malým princem rozloučit. Věděl ale, že vždycky, když se podívá na oblohu uvidí, jak se na něj ze shora usmívá Malý princ.

   Divadlo bylo úžasné, dokonce jsem brečela a moc ráda bych se na to ráda znovu podívala.

(Amálie S., 5. B)

Mgr. Vladimíra Oulehlová


Zobrazuji fotografii z celkového počtu 1