Oblek pro lyžaře

    Začala nám zima, a i když u nás není po sněhu ani památky, na horách je bílo. Spousta dětí byla s rodiči o vánočních prázdninách na horách a i ti co zůstali doma ví, že obléci se do lyžařské výstroje není nic těžkého. Zahráli jsme si na to i v naší družince.  Neměli jsme sice kompletní výstroj, ale stačilo nám lyžařské oblečení (kalhoty, bunda, čepice, šála), lyžařské brýle a místo lyží dva papíry.

    Závodníci se dostavili v hojném počtu a rozdělili se do dvou velice vyrovnaných skupin. Jejich úkolem bylo navléct se do lyžařského oblečení (s pomocí ostatních) a na lyžích (papírech) projet určenou trasu a vrátit se ke svému družstvu. Tam se zase s pomocí ostatních svlékli a už se oblékal další lyžař. Aby to ale nebylo tak jednoduché, veškeré oblečení bylo pro dospělé. Skupina, která se vystřídala první, vyhrála.

    Děti se hodně nasmály, protože měly co dělat aby si velké oblečení vůbec udržely na těle a většina se v něm doslova ztrácela. Za vydatného a hlasitého povzbuzování se ale podařilo trasu všem projet. Odměnou byly oběma skupinám body do celoroční soutěže a hlavně dobrá nálada ze společného zážitku.

Bc. Petra Horňáková