Dva roky prázdnin

     Dva roky prázdnin, to je sen všech dětí školu povinných. Opravdu je prožít a zvládnout dva roky bez civilizace není tak úplně snadné. Přesvědčili nás o tom hrdinové divadelního představení Dva roky prázdnin v divadle Polárka. Představení bylo plné nečekaných zvratů a nebezpečných dobrodružství. Přežít na pustém ostrově v malé skupince nebylo možné bez vzájemné spolupráce a bez ochoty domluvit se. Ne vždy se to hrdinům podařilo. Nakonec všechny nástrahy překonali a dočkali se návratu domů. Na začátku byli radostí bez sebe, že mají úplnou svobodu. Po dvou letech se vraceli s poznáním, že bez přátel a pravidel to prostě nejde.

   Shlédnout představení byl opravdu úžasný zážitek. Pokusit se takový zážitek vytvořit pro jiné bylo cílem workshopu, který následoval po krátké přestávce. Žáci se na vlastní kůži přesvědčili, že být hercem není žádný med. Umět respektovat požadavky „režiséra“ bylo pro některé tak těžké, že odmítli „roli“ hrát. Jiní naopak prokázali značný herecký i režisérský talent. Všichni jsme prožili zajímavé dopoledne a odnesli si nespočet zážitků.

M. Janošová, tř. uč.

Postřehy od dětí:

Po představení se třídy 5.A a 5.B vrátily do divadelního sálu na workshop. Na workshopu účinkovaly dvě lektorky a děti. Děti si zkoušely různé živé obrazy. Nejvíc mě na workshopu zaujaly živé obrazy a na představení postavy. (od Eriky Veselé)

    Na programu bylo představení Dva roky prázdnin a následoval workshop. Na workshopu účinkovaly lektorky Jana a Terka společně se žáky 5. tříd. Představení se mi moc líbilo, workshop se mi nelíbil, protože jsme se nemohli podívat do zákulisí. Do divadla bych se podívala klidně znovu. (od Sáry Chudosovcevové)

Příspěvky žáků jsou kráceny. Zapsala M. Janošová